Реклама

Г


ГАЙДА, ако чуеш да свири - неочаквана радост ти предстои.

ГАЩИ, черни - скръб ще те сполети; бели - ще те измамят; скъсани - ще претърпиш срам.

ГИМНАСТИКА, ако правиш - ще надвиеш някое голямо препятствие; ако прави друг - ще си найдеш добър защитник.

ГЛАВА, човешка, ако гледаш - предвещава ти щастие; от животно - неприятности ще ти се случат; гола, ако имаш - ще те похулят; мъртвешка как гледаш - ще отгатнеш една тайна.

ГЛАДЕН, ако си - ще достигнеш чест и богатство.

ГЛИГАН (дива свиня), ако уловиш - ще се зарадваш от печалба, която с риск ще спечелиш; ако бяга - ще избегнеш опастност; ако те гони - ще имаш опасен съперник; ако те ухапе - ще победиш приятелите си.

ГЛИНА - труд и болест ти предстои.

ГЛИННИК (дето копаят глина) - нарочно ще се впуснеш в опасна печалба; че те затрупа - смъртен случай на близки.

ГЛУХОНЯМ, че си - твоето мнение ще бъде оценено.

ГЛУХ, че си - не се оставяй да те мамят другите.

ГНИДИ в главата си , че имаш - дребни кахъри ти предстоят.

ГНОЙ, че гледаш - нещо приятно ще те разположи добре; че изцеждаш - ще претърпиш много затруднения.

ГНЕЗДО от дърво или храсталак, че вземаш - ще се ожениш; заедно с птиченцата, че гледаш - ще се влюбиш, или семейно щастие и печалба ти предстои; празно - вреда ще имаш; на змия - безчестие, срам и безпокойство те очаква от замислите на твоите завистици.

ГОДЕНИК и годеница, че ги водят на венчавка - ще успокои сърцето и душата ти.

ГОЛ, че си - ще доживееш до дълбока старост.

ГОРА, хубава, че гледаш - непредвидено богатство те очаква; гъста и тъмна - грижа и скръб ти предстои; раззеленена - приятен и дълъг живот ще живееш; че гори, ако видиш - весело приключение ще преживееш; че се разхождаш из нея - щастлива жанитба ти предстои, също и благодарност.

ГОРЧИЦА, че ядеш - лошо ти предвещава тоя сън; че правиш - богатство ще спечелиш.

ГОТВАЧ, че гледаш - не бъди толкова прахосник, а по-пестелив; готвачка - ще си найдеш любезна покровителка и добра приятелка.

ГРАБЕЖ (обир), ако сънуваш - ще ти мине премеждие.

ГРАД, голям и красив - търговията или работата ти ще тръгне добре; че преминаваш през него - грижи, досада и безпокойство ще ти се случат; малък - и в притеснено положение, ако се намираш, ще се чувстваш добре.

ГРАДИНА, овощна, че имаш - ще ти се изпълни желанието; и че работиш в нея - не се доверявай на тези, който те обкръжават; занемарена - заобиколен си от фалшиви съветници; с висока ограда - ще ти откажат на някакво желание.

ГРАДУШКА, че пада - големи пакости ще ти се случат.

ГРАХ, че сееш - тайна, но щастлива любов те очаква; че береш - ще ти се умножи имането; че ядеш - ще се ожениш и много ще сполучиш.

ГРЕБЕН, че купиш - предстоят ти неприятности; че се решиш с него - ще те покварят.

ГРЕБЛО за градина и че работиш с него - ще бъдеш принуден да извършиш неприятна за тебе работа.

ГРЕДИ или таван с греди - фалшиви приятели ще добиеш.

ГРИВНА, че си слагаш - тиха и спокойна любов ти предстои; ако ти подарят - ще се сгодиш; златна, че носиш - приятелството ти ще бъде трайно.

ГРОБАР, че гадаеш - очакват те да умреш по-скоро.

ГРОБ, покрит, че гледаш - ще получиш откраднатите ти вещи; че си легнал вътре - предстои ти скорошна женитба по любов; че слизаш в него - ще те преследват и наклеветят фалшиви приятели; че правят - ще умре твой познат; отворен - предстои ти весел празник; че прескачаш - ще постигнеш целта си; че паднеш в него - пази се от лукави хора.

ГРОБНИЦА, че разглеждаш - ще живееш дълго време.

ГРОЗДЕ, бяло, че ядеш - ще се раздаваш; червено - скръб; синьо - злополучие; че береш - твоето невнимание ще ти навреди; че режеш от лозето - една неочаквана раздяла ти предстои; неузряло, че ядеш - ще те повтресе малко; сухо - страдания и скръб те чакат; френско, че ядеш - ще трябва да си по-търпелив; татарско, неузряло - болест ще те сполети.

ГРЪБНАКА си, ако сънуваш - загуба на пари и приятели ще имаш или смърт на роднина.

ГРЪКЛЯНА си, ако сънуваш - разкошен живот ще живееш.

ГРЪНЧАР, ако видиш - ще се разболееш.

ГУМА, ако сънуваш - когато говориш, мери думите си; че купуваш - предстои ти вярна любов, сватба и щастлив живот.

ГУЩЕР, ако видиш - голяма промяна в работите ти предстои.

ГЪБИ (припънки, печурки), че найдеш - ще се отличиш в нещо или ще получиш орден; червени, ако ядеш - значи голяма загуба.

ГЪЛЪБИ, че ловиш - неправда ще извършиш; че са кацнали на стрехата - приятни новини ще чуеш; че хвърчат - добро познанство ще направиш; че убиваш - ще се предадеш на удоволствия.

ГЪРБАВ, че си или ако видиш - голяма печалба ще имаш.

ГЪРМЕЖ, ако чуеш - неприятно известие ще чуеш.

ГЪРНЕ, нощно, ако употребяваш - съобразявай се с нуждите си.

ГЪРНЕТА много, ако видиш - ще умножиш имането си.

ГЪРДИТЕ ти, че са ранени - за старите лошо, а за младите добро предвещава; с косми обраснали - щастие в любовта си ще имаш или много деца.

ГЪСЕНИЦИ, че гледаш - ще изобличиш приятел; че те полазят - лош съжител ще имаш; че тъпчеш с крак или с друго нещо ги убиваш - бъди винаги предпазлив, какъвто си сега, и никой не ще ти напакости.

ГЪСКИ, че ядеш - не бъди такъв чревоугодник; че грачат, ако чуеш - ще попаднеш в общество от бъбривци; гъски, че хвърчат - голямо пътешествие ти предстои; заедно с гнездата си, че хвърчат - ще се преместиш в друг град да живееш; че купуваш - ще те считат за диване; че колиш - наследство ще получиш; много на куп, че имаш - голяма печалба ще имаш.

0 comments:

Labels