Реклама

Д


ДАРОВЕ, свети, че приемаш - дълъг и щастлив живот те чака.

ДЕБЕЛ, че си - надеждите ти ще се сбъднат.

ДЕЗЕРТЬОР, че си - ще трябва да противостоиш на изкушение

ДЕКЛАМИРАШ ли на сън - ще те предпочетат пред другите.

ДЕЛБА някаква, че правиш - досада ще имаш.

ДЕСЕТТЕ заповеди Божи, ако четеш - щастие от деца ще имаш на стари години.

ДЕТЕ в ръцете на дойката, ако видиш - ще ти се роди момиче; че мъж държи на ръцете си - ще ти се роди момиче; че ти подава някой - ще станеш скоро кръстник; че подаваш - радост те очаква; че носиш на ръце - нещо приятно ще чуеш; кърмаче - ще ти помагат и поддържат приятелите ти.

ДЕТЕЛИНА, че развъждаш - ще живееш на село; че развъждат други - щастие в семейството си ще имаш; че цъфти по ливадите - ще ти се усмихне щастието; с четири листа, че найдеш - голям късмет имаш.

ДЕЦА, че тичат и играят - весело разположение на духа си ще имаш; малки и немирни - грижи и ядове ти предстоят; красиви - радост, щастие и женитба ти предстои; че падат - безпокойствие и неуспехи в работите ти.

ДЖУДЖЕ, ако видиш - ще забогатееш от наследство.

ДИАМАНТ, ако носиш - щастие ти предстои.

ДИВЕЧИ, че преследваш - разпуснат живот ще заживееш; че стреляш - успех в работите си ще имаш; умрял, ако гледаш - злополучие значи; че печеш - нечувано удоволствие те чака.

ДИВАК-чка, ако видиш - ще те сполети някое злощастие.

ДИМ от цигара, ако сънуваш - таен душманин ще завъдиш; от огън, че гледаш - изменчиво щастие ти предстои; гъст, че гледаш - ще те притеснят за нещо злосторни хора.

ДИНАМИТ, че гледаш - ще спечелиш голямо уважение.

ДОБИТЪК, че пасе спокойно - печалба от лотария те чака; мършав - тежки времена; тлъст - щастлива ще е за тебе тази година; че изкарваш на паша - голяма радост ти предстои.

ДОМОВЛАДЕЛЕЦ, че си - ще те обидят или излъжат.

ДРОБ черен, че ядеш - ще се разболееш.

ДРЕХИ нови и хубави, че получиш от някого - непознато лице ще те ощастливи; оцапани с петна, ако имаш - ще те оклеветят; тесни - ще имаш неприятности; скъсани - бедност ще те чака.

ДУПКА (отверстие), ако найдеш - ще заборчееш.

ДУХОВЕ, че гледаш - нещо необикновено ще ти се случи.

ДЪЖД, проливен - безполезен труд ще направиш; че те завари на път - бъди куражлия и постоянен във всяко отношение; продължителен - неприятности ти предстоят; краткотраен - една малка печалба ще добиеш; със слънце - приятна промяна ти предстои; с буря - раздор с някого ще имаш.

ДЪРВА (цепеници), че режеш - с труд и търпение ще имаш всичко в изобилие; че сече някой - едно бедствие ще преживееш; че носят - нещастието ще те преследва; че плуват във вода - благонадеждно щастие ще изпуснеш от ръцете си.

ДЪРВО, разцъфнало - нечувано щастие те чака; че гори - процес ще изгубиш; сухо, угоряно - злополучие значи; с плодове - ще добиеш приятели; повалено на земята - най-добрата ти надежда ще се разруши; че се качиш на него - сполука във всичко ще имаш; че седиш на него - ще ти се издигне честта; ако отсечеш - надменността ти ще ти напакости; че паднеш от него - ще те похулят; че дялаш - загуба на имането ти.

ДЪРВЕНИЦИ, че те хапят - раздор и несъгласие ще имаш в семейството; че пълзят - богатство ти предстои.

ДЪСКИ, че режеш или цепиш - скоро ще се ожениш; че пилиш - смъртен случай ще преживееш.

ДЪЩЕРЯ си, ако видиш - един щастлив случай ти предстои; че говориш с нея - добър съвет ще получиш.

ДЮЛГЕРИН, че работи - ще си свиеш собствено гнездо; че пробива дупки със свредел (бургия) - ще преживееш смъртта на познат занаятчия.

ДЮШЕК, вълнен, ако имаш - добрина от приятели ще видиш.

ДЪБ, голям и хубав, ако видиш - облага, богатство и дълъг живот ще имаш; отрупан с жълъди - печалба и увеличение на семейството си ще имаш; че сечеш - голяма храброст, смелост и постоянство ще покажеш там, където трябва; изсъхнал - смъртен случай в познато семейство ще има.

ДЪГА, ясна и хубава, ако видиш - твоят сън няма добро значение за твоите намерения и цели.

0 comments:

Labels